Frequently Asked Quesions

Wat is BPA?   

De voorbije jaren zijn een groot aantal publicaties verschenen over Bisfenol A (BPA) in babyflessen en ander drinkgerei uit polycarbonaat. Polycarbonaat is een stof dat in duizenden verschillende producten wordt gebruikt en het vaakst als grondstof voor babyflessen gedurende vele jaren. Hoewel wetenschappelijk onderzoek aantoont dat de hoeveelheid BPA in de polycarbonaat flesjes niet schadelijk is, hebben wij toch beslist geen risico te nemen, alle twijfel voor de ouders weg te nemen en alle BPA uit onze producten te verwijderen. Voor meer informatie over BPA, bezoek: www.bisphenolAfree.org
 www.FDA.com 
 www.efsa.europa.eu
 www.environmentcalifornia.org

 

Bevatten Nûby – producten schadelijke stoffen?  

Het moederbedrijf van Nûby: Luv n'care ziet erop toe dat de onze fabrieken enkel kunststoffen, pigmenten en inkten gebruikt die geen BPA, pftalaten, PVC of andere verdachte chemicalieën bevatten. Daarenboven worden al onze producten getest volgens Amerikaanse en Europese normen.

 

Waarom veranderen Nûby lepeltjes en NT-flessen van kleur?   

De verandering in kleur is te wijten aan natuurlijke kleurstoffen zoals caroteen. Deze kleurstof zit in wortels, tomaten en pompoen. Deze stof doet onze producten serieus verkleuren maar dit is niet schadelijk en laat geen geur of smaak na. De lepeltjes zijn vervaardigd uit een zachte en warmtegevoelige stof die het comfort van de baby garandeert. Deze stof heeft dan echter wel het nadeel dat het product de kleur van de voeding aanneemt. Om een verandering van kleur in de zachte flessen te vermijden, helpt het om ze met warm water en een milde zeep schoon te maken alvorens de flessen te sterilizeren. In deze context raden wij ook af ze in de vaatwasser te reinigen.

 

Hoe lang kan ik een siliconen tuit of rietje gebruiken?   

Eerst en vooral wijzen wij u erop dat een rietje dezelfde eigenschappen heeft als een tuit of speen. Beiden zullen na enige tijd en veelvuldig gebruik tekenen van slijtage vertonen. Hierdoor adviseren wij de rietjes en tuiten regelmatig te vervangen. De rietjes en tuiten dienen voor elk gebruik gecheckt te worden en worden best vervangen van zodra ze enig teken van beschadiging vertonen. Het is ook belangrijk de juiste speen voor de juiste leeftijd te gebruiken vooral als de kinderen tandjes beginnen te krijgen. De eerste tandjes zijn enorm scherp en hebben daardoor stevigere spenen nodig.

 

Kan ik de verschillende delen van de borstpomp apart kopen?   

Helaas verkopen wij nog geen vervangstukken voor de borstpomp. Indien u problemen ervaart met uw Nuby Natural Touch borstpomp; stuur ons gerust een foto van het gebroken gedeelte en de klantendienst zal u zo snel en goed mogelijk proberen verder te helpen.

 

Waar vind ik Nûby in België en Nederland?   

Een groot deel van onze producten zijn terug te vinden in de volgende winkels: Voor NL Babypark Het Rietje.nl Babyandmore.nl Etos Kruitvat En verschillende supermarkten. Voor Belgie Kinderplaneet Vanderstreaten Dreamland Supermarkten De babykraam.be Internetwinkel.

 

Kan ik bijtringen met ice-gel koken om ze te steriliseren?   

ZEKER NIET! De speciale PûrICe gel heeft de eigenschap uit te zetten van zodra die warmer wordt. Mocht je dit artikel in een magnetron of kokend water opwarmen zou deze gel meer plaats nodig hebben en het omhulsel doen uit elkaar spatten. Om de bijtring te reinigen was je die best met een warm sopje, daarna goed spoelen en goed afdrogen.

 

Wat betekent “Wash or Toss”?  

"Wash or Toss” is Engels voor “reinig me of gooi me weg”. Dit zijn vooral onze pick-nick kommetjes, bekers en opbergdoosjes die in die mate goedkoop zijn dat je ze als het ware zou kunnen weggooien na gebruik. Maar ze zijn prijs/kwaliteit gewoon zeer gunstig en kunnen ook gewoon opnieuw gebruikt worden. De kommetjes bijvoorbeeld zijn hermetisch afsluitbaar (ideaal voor soep of zelfs andere vloeistoffen). De gehele serie is geschikt voor de magnetron en de vaatwasser.

 

Wat is het voordeel van silicone in vergelijking met latex?   

Beide worden gebruikt. Silicone is helder en reukloos en zal niet zo snel vergaan als latex die bovendien een speciale geur en smaak hebben. Latex is een natuurlijk product en heeft een beperkte houdbaarheid. Het is ook een poreuse materie (water- en bacterieën doorlatend,...) 10 jaar geleden gebruikte men nog nitrosamine en SBT om latex langer te laten bewaren. Deze producten zijn ondertussen verboden in de productie van latex waardoor een latex speen sneller vergaat. Bovendien zijn meer kinderen allergisch voor latex dan voor silicone.

 

Wat betekent “antilek” precies?   

Nûby staat bekend een pionier te zijn in antilekke bekers en flessen. Met dit gepatenteerd, ingebouwd vari-flo-ventiel bepaalt de baby zelf hoe snel hij/zij drinkt. Dit ventiel moedigt het kindje aan op een natuurlijke manier te drinken. Aangezien een baby/peuter zelden stil kan zitten, zorgen onze antilekke spenen en tuiten ervoor dat – zelfs al houdt de baby de fles op zijn hoofd of schudt hij er heel hard mee - de vloeistof netjes in het flesje blijft, zonder morsen en natte kleertjes.

 

Waarom zijn de nopjes op de fopspenen en spenen zo bijzonder?  

De Nûby – spenen hebben kleine bultjes in de silicone die tijdens het drinken/zuigen het gevoelige tandvlees masseren. Ook bij het doorkomen van de tandjes kan dit de pijn verlichten.

 

Waarom zijn er verschillende vormen van fopspenen en wat is het beste?   

Elke baby heeft een bepaalde zuigbehoefte die een fopspeen moet bevredigen. Zuigen helpt om je baby rustig te houden en te troosten wanneer een knuffel voldoende is. Nûby biedt verschillende soorten fopspenen aan in verschillende vormen, kleuren en groottes. Voor elk wat wils dus. De 3 grote categorieën: 1. Kersvorm: deze wordt hoofdzakelijk gebruikt tijdens de borstvoedingsfase. De speen heeft een grote gelijkenis met de tepel van mama's borst en heeft een flexibel schild die de zuigbehoefte aanmoedigt. Dit zorgt ervoor dat het kindje moeders borst minder snel beu wordt. 2. Orthodontisch: Deze vorm is ideaal voor een gezonde ontwikkeling van baby's mondje en gehemelte. 3. Plat-ovaal: deze vorm is enorm geschikt voor kinderen die graag met hun fopspeen in de mond spelen door ze constant om te draaien. De symmetrische vorm past altijd, hoe de fopspeen ook in het mondje zit.

 

Waarom lekt mijn siliconen fles?  

Onze flessen van STEP 1 in het Natural Touch – gamma zijn vervaardigd uit medische silicone 100% vrij van BPA. Silicone is zacht en vooral indrukbaar. Daarom is het zeer belangrijk de fles op een juiste manier te monteren. Leg de fles in de ring zodat het bovenste randje van de silicone over de ring getrokken is. Het tweede waar u moet op letten is dat de bultjes in de silicone rand mooi in de uitsparingen in de schroefring worden geplaatst. Trek de speen door de ring zodat die goed op zijn plaats zit en normaalgezien zou dit geen lekken meer mogen opleveren.

 

Wat is het verschil tussen speen, tuit en rietje?   

Een kind grijpt voor het eerst zelf naar een fles tussen 4 en 6 maand en toont de neiging om zelfstandig te willen drinken. Vanaf die leeftijd geeft Nûby de mogelijkheid om over te stappen van een speen naar een tuit. Voor sommige baby's is het moeilijk om uit zo'n tuit te drinken aangezien het meer zuigkracht dan een speen vergt. Toch is dit een perfecte overgang naar een rietje. Vanaf 12 maanden adviseren wij te starten met een rietje. De leeftijdsaanduiding op de verpakking is enkel een suggestie die wij aanbieden vanuit onze ervaring. Natuurlijk heeft elk kinsje zijn/haar eigen rithme.

 

Hoe werken de antikoliek ventieltjes?  

3 ventieltjes in de speen en 4 in de basis van de fles voorkomen het ontstaan van een vacuum in de fles zodat het risico op kolieken wordt gereduceerd.

 

Kan ik de isoleerbeker koken?   

De geïsoleerde beker heeft een dubbele wand om het drinken warm te houden. De lucht tussen de twee wanden zet uit onder hoge temperaturen en vervormt de beker. Na het koken of steriliseren zal de beker dus uitgezet zijn en na het afkoelen deze gedeformeerde vorm behouden. Moraal van het verhaal: beter niet steriliseren of uitkoken. 

 

Waarom kan ik sommige bekers uitkoken/steriliseren en andere niet?   

In onze producten zijn verschillende materialen verwerkt en met een verschillende consistentie samengesteld. Zodoende kunnen sommige gesteriliseerd worden en andere slechts voor het eerste gebruik gedurende 5 minuten in kokend water. Lees vooraf goed de voorschriften van de fles die aangeven hoe deze gesteriliseerd moet worden.

 

Wat is het verschil tussen bijtringen gevuld met water, gevuld met ICE-Gel en andere, niet gevulde bijtringen?   

Een bijtring gevuld met PûrICE gel zal langer koud blijven dan 1 gevuld met water. De speciale gel laat de koude beetje bij beetje los. Het gevaar dat de lipjes van de baby verbranden bij een te koude watergevulde bijtring is groter dan bij Ice-Gel gevulde bijtringen.

 

Hoe werkt het ventiel met 2 snelheden?   

Dit ventiel heeft 2 drinksnelheden: snel en traag. Beide hebben een symbooltje nl. Een haas voor het snelle debiet en een schilpad voor het trage. Het beeldje dat naar je is toegekeerd wanneer het in het deksel is geplaatst is het debiet.

 

Waarom moet ik zoveel inofrmatie invullen op het contactformulier van de website?   

Onze klantendienst heeft deze informatie nodig om je zo snel mogelijk verder te kunnen helpen en om precies te begrijpen wat de klacht of vraag is. Je hebt bijvoorbeeld 9 verschillende soorten bijtringen en allemaal zijn ze bedoeld om de pijn bij het doorkomen van de tandjes te verlichten. Daarom is een foto van het product best handig omdat we in sommige gevallen al weten hoe het probleem zou kunnen opgelost worden.

 

Wanneer gebruik ik een 1,2,3-speen en wanneer een vari-flow?   

We weten dat elke baby zijn/haar eigen groeirithme heeft, waardoor de éne al eens meer voeding nodig heeft dan de andere. Daarom ontwikkelde Nûby verschillende debieten bij de spenen. Wanneer het gaatje te klein is , zal de baby gefrustreerd raken. Is het daarentegen te groot, dan zal de melk te snel vloeien en zal de baby zich verslikken. Hier is een snelle indicatie die wij onze klanten meegeven vanuit onze ervaring: Traag debiet: 0m+ Medium debiet: 3m+ Snel debiet : 6m+ De 1,2,3-speen adviseren wij vooral bij borelingen die nog door de ouders het flesje krijgen. Wanneer mama of papa ziet dat de vloeistof te snel of te traag komt kan deze de fles naar 1=traag debiet verdraaien of zo ook naar 2= gemiddeld of 3=snel debiet naargelang baby's behoefte. Ouder voelt al gauw aan welk debiet zijn/haar baby de voorkeur geniet.

 

Hoe lang moet ik babyflesjes blijven uitkoken/steriliseren?  

Hoewel ieder kind aan een verschillend tempo opgroeit en evolueert, is het aangeraden de eerste 6 maanden te steriliseren. Na 6 maanden is uw baby's immuunsysteem genoeg ontwikkeld om infecties tegen te houden. In praktijk raden wij ouders aan melkflesjes 12 maanden te steriliseren omdat melk vaak en makkelijk bacteriën aantrekt. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de flessen voordat je ze steriliseert.

 

Kan ik een bijtring gevuld met ICE-Gel in het vriesvak koelen?   

OPGELET! Enkel in de koelkast bewaren en nooit in het vriesvak. Dit om baby's gevoelige tandvlees te beschermen.